Startsiden Om meg Diverse treff Video klipp Akvariesidene Cumulus Realtime fra værstasjon Værsider fra værstasjon Meteorologileksikon Linker  

 

 

 Velkommen til akvariesidene         
 

Denne linken tar deg videre til akvariene:

 

 

MALAWI CIKLIDER      

Her er noen bilder av Malawi Ciklidene jeg har. (Flere bilder kommer)

 
Bilde over er: Rød zebra    
 
Bilde over er: Delfin ciklide Aulonecara Eureka  
     
Her er litt opplysninger om Malawi sjøen:

MALAWI SJØEN

Lake Malawi ligger søraust i Afrika, og er den niende største innsjøen i verden. Den har et areal på 30.000 km2, og er 603 km lang o 87 km bred. Dybden er over 700 meter. PH-verdien varierer mellom ca 7.7 og 8.6. Total hardhet er mellom 12-16 Dh, og temperaturen varierer mellom 23,5 ° C-28 ° C.

Lake Malawi er regnet for å være en innlands-sjø og bølger på 3-4 meter i høyde oppstår under værharde forhold.
Den vindfulle perioden starter i mai og fortsetter til slutten av august.
I løpet av denne perioden, kan temperaturen falle ned til 20 ° C.
Fra august til november sjøen er rolig og sikten er god, det er da de fleste ciklider gyter.

I Lake Malawi er det største antallet forskjellige ciklider enn noe annet sted i hele verden, om lag 350 forskjellige arter. Nesten alle av disse er endemiske (finnes bare i denne innsjøen).

 

Nettakvariet - drevet av vBulletin

DISCUS
 
     
 
     
   

                              AMAZONAS

Discuser er en gruppe ciklider som i likhet med sine nære slektninger skalarene, har kraftig sammentrykte sider, og med finnene utspilte ser de nesten runde ut, som en diskus som svever gjennom vannet.

Discusen har lenge vært en akvariefisk med svært høy status fordi den har vært relativt vanskelig å drette opp, og prisen har vært deretter.

Discusen kan bli opp til 20 cm i diameter. Ville eller viltfangede discuser er meget følsomme for vannkvaliteten (de foretrekker bløtt, surt vann), og de er følsomme overfor stress. Dette gjelder også de som tilhører de eldre stammene, men oftest er discusene i dag avlet i mange generasjoner i Singapore, og de er litt mer hardføre og tåler mer stress.

Ved flytting til nye akvarier, og under lek, kan man med fordel dekke til glassrutene på akvariet slik at man avskjermer fiskene fra bevegelsene utenfor akvariet.

Men med gradvis tilvenning med bevegelser utenfor, blir de ikke så redde at det blir nødvendig og dekke til.